Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

WDL Private Debt Service

Vakkennis nodig bij Private Debt beleggingen?

Elke situatie is maatwerk en dat is precies waar we goed in zijn. Onze specialisten staan voor je klaar en denken graag met je mee.

We horen het helaas regelmatig: problemen die ontstaan in elders uitgezette leningen. Betalingsachterstanden zijn hiervan een voorbeeld. Het liefst wil je dergelijke situaties voorkomen, maar dat ze incidenteel ontstaan binnen Private Debt beleggingen is niet uit te sluiten. Loop je tegen problemen aan of heb je een specialistische blik nodig? Dan is het zaak om te kiezen voor accurate en juiste kennis. WDL biedt die kennis en ervaring middels onze WDL Private Debt Service. We kijken naar de juridische documentatie en adviseren over een juiste structurering of mogelijke “reparaties” hierin.

Ook voor advies staan onze specialisten voor je klaar. We geven advies over de structuur van een lening: aansprakelijkheden, aflossingen, einddata, gevolgen bij achterstanden en de benodigde periodieke informatiebasis van de geldnemer. Daarnaast kunnen we een opinie opstellen over de waarde van Private Debt beleggingen in de jaarrekening. Onze bevindingen delen we in een rapportage die ook te gebruiken is naar je accountant.

Wat biedt WDL

Maatwerk

Wij zijn specialisten in Private Debt. Bij “gedoe” in leningportefeuilles zoeken we naar een goede oplossing. Wij combineren juridische kennis met praktijkervaring om oplossingen te creëren. Dit kan variëren van meedenken met de geldnemer, zodat hij zichzelf kan herstellen tot herfinanciering elders tot uitwinning van zekerheden. Deze Private Debt Service kan per lening worden aangevraagd.

Risicoanalyses

Door onze analyses ontstaat een scherp beeld van de risico’s op de betreffende lening. Wat is de kans dat de geldnemer zich kan herstellen en wel gewoon rente en aflossing kan voldoen en wat is het daadwerkelijke onderpand in een negatief scenario? Ook uw accountant/controller kan vanuit deze risicoanalyses de juiste conclusies leggen over de financiële verslaglegging in uw lening portefeuille.

Volledige ontzorging

Afhankelijk van de betreffende lening kunnen we verdere dienstverlening aanbieden. We bieden volledige ontzorging op bestaande en nieuwe lening posities. Denk hierbij aan lening documentatie, administratie, rente en aflossing incasso’s en beheer gedurende de looptijd. Zo houden we de vinger aan de pols en beperken we de schade bij “gedoe”.

Een lening moet zo saai mogelijk zijn: elke maand rente en aflossing op de rekening. Heb je een probleem bij je uitgezette leningen? Wij zoeken naar de oplossing."

Hoe gaan we te werk?

1

Kennismaking

Bij WDL houden we het persoonlijk. Je hebt direct contact met een specialist. Bij het intakegesprek brengen we de situatie in kaart en bespreken we de doelstelling van het traject. Op basis hiervan stelt onze specialist een indicatief plan van aanpak op en brengt hij een offerte uit.
2

Plan van aanpak

We analyseren de situatie fors dieper door naar alle documentatie te kijken, maar ook met name door te kijken naar de betreffende geldnemer. Waar zit de kernproblematiek en welke scenario’s zijn er mogelijk? Welke stappen gaan we zetten om de doelstelling te bereiken? Dit plan van aanpak bespreken we samen, zodat je de afwegingen mee kunt maken.
3

Uitvoer en periodieke terugkoppeling

Onze specialist gaat aan de slag met de uitvoering. Denk aan: gesprekken met de geldnemer, informatie verzamelen, bedrijfs- en marktanalyses, financiële analyses, inspectie van onderpand, verbeteren van de juridische positie, richting geven aan de geldnemer en bespreken hoe de problemen worden opgelost. De uitkomsten hiervan delen we in een periodieke rapportage.

Problemen in uw Private Debt beleggingen?

Wij staan voor je klaar. Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met Ad Huisman op 06 12 94 86 76.

Of mail Ad
Ad Huisman
Actueel

Laatste nieuws en blogs

Bekijk alle berichten
Private Debt als aanjager van economische groei

Private Debt als aanjager van economische groei

Non-bancaire financiering, oftewel Private Debt vanuit de beleggersoptiek, speelt een cruciale rol in de economische groei van Nederland. Dit type financiering biedt een alternatief voor traditionele bancaire leningen, vooral voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), dat de ruggengraat vormt van de Nederlandse economie.
Private Debt als aanjager voor economische groei

Private Debt als aanjager voor economische groei

Donderdag 18 april: Hét event voor beleggers, vermogensadviseurs, family offices en institutionele beleggers
Private Debt: een mooi vaststaand rendement en een laag risico

Private Debt: een mooi vaststaand rendement en een laag risico

Beleggen in Private Debt is populair. Lees meer over de lage risico's en de goede rendementen.
De verschillen binnen de asset class Private Debt

De verschillen binnen de asset class Private Debt

Alles over de dynamiek van Private Debt en een relevante overweging voor vermogensadviseurs.
Risico en rendement in de Private Debt sector: Een diepgaande verkenning

Risico en rendement in de Private Debt sector: Een diepgaande verkenning

Beleggen in Private Debt is populair. Lees meer over de lage risico's en de goede rendementen.
De belangrijkste verschillen tussen Private Debt en andere beleggingscategorieën

De belangrijkste verschillen tussen Private Debt en andere beleggingscategorieën

Wat zijn de verschillen tussen beleggen in sparen, aandelen, obligaties, vastgoed, private debt en private equity.
Huurprijs: Wie betaalt bepaalt?

Huurprijs: Wie betaalt bepaalt?

Een huurverhoging gebaseerd op het prijsindexcijfer van het CBS? Dit is wat jij hierover moet weten. Door Maykel Hermanussen
Europese boost voor financieringsmogelijkheden Nederlands MKB

Europese boost voor financieringsmogelijkheden Nederlands MKB

Aan de beperkte financieringsmogelijkheden voor het MKB in Nederland komt een eind. Een Europese en een Nederlandse overheidsinstelling financieren het MKB fonds van het Brabantse WDL Kredietfondsen voor 50%. Hierdoor ontstaan ruimere financieringsmogelijkheden voor MKB bedrijven.
Mag je als belegger een lening verstrekken?

Mag je als belegger een lening verstrekken?

Een belegger heeft, na bemiddeling van WDL, een lening verstrekt en krijgt nu de vraag of hij hier een vergunning voor heeft. Terecht?
Bekijk alle berichten