Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit. AFM-toezicht icoon

Netto rendement van 6,25% zonder verborgen kosten

  • Beleggen vanaf € 100.000.
  • Defensief en veilig.
  • Maandelijks uit te keren rendement.
  • Risico’s laag door hypotheek op courant vastgoed.
  • Intake financieringen o.b.v. uitgebreide risicoanalyses.
  • WDL Kredietfondsen investeert mee.
  • 40 miljoen reeds gefinancierd middels Direct Lending!
  • Leen enkel aan geldnemers met bewezen cash flow.
Maykel en Bart 1e Hypotheek Fonds

Vele investeerders gingen u voor in het helpen van MKB-ondernemers

Een passend rendement én beheersbare risico's. Middels een doortastende risico-beoordeling worden financieringsverzoeken gescreend. Na accordering door de fondsbeheerder kunt u binnen 8 weken storten en uw geld laten renderen.

Wat biedt WDL

Netto rendement van 6,25%

Maandelijks ontvangt u 1/12 van 6,25% rente. Voor u als belegger zijn er géén instap- dan wel beheerkosten van toepassing.

Kwalitatief verantwoorde financieringen

Er vindt een selectie plaats van 1e hypotheek-leningen waarbij er ook nadrukkelijk naar de betalingscapaciteit van de onderneming wordt gekeken.

Betrokkenheid van WDL

Wij vinden het belangrijk dat we alleen investeren in financieringen waar we zelf ook in geloven. Middels een achtergestelde lening (2% van totale fonds) nemen we het 1e risico voor onze rekening.

“Wat mij aansprak aan het fonds is het relatief lage risico, dankzij de spreiding in leningen en het onderpand van een 1e hypotheek.”

Robbert, 53, Breda

“Het was prettig schakelen met de experts van WDL Kredietfondsen. Ze legden mij tot in de puntjes uit hoe alles werkt. Dit gaf een vertrouwd gevoel.”

Jacqueline, 61, Amersfoort

“Beleggen in het hypotheekfonds is voor mij een goed en solide alternatief voor sparen. 6,25% krijg je niet via sparen op de bank.”

Frank, 45, Eindhoven

Over ons teamfoto

Waarom WDL?

Toegang tot kwalitatieve financieringen middels vakspecialisten.

Persoonlijke benadering middels vakmanschap

Door jarenlange ervaring in de financiële sector zijn we goed in het selecteren van kwalitatieve financieringen. We zitten direct bij ondernemers aan tafel om een goed beeld bij hun plannen en onderneming te krijgen.

Realiseren van een maandelijks inkomen op basis van uw vermogen

Door de ervaring in Direct Lending (één op één financiering) weten we financieringsmogelijkheden te creëren voor het MKB en vastgoedondernemers. Middels korte interne lijnen weten we snelheid in het proces te behouden en zorgen we voor mooie beleggingsproposities die beschikbaar zijn voor beleggers.

Wij denken graag met u mee

Meer informatie of afspraak maken?

Neem voor een vrijblijvende kennismaking met WDL Kredietfondsen contact op met Ad Huisman op 06 12 94 86 76.

Of mail Ad
Ad Huisman
Actueel

Laatste nieuws en blogs

Bekijk alle berichten
Private Debt als aanjager van economische groei

Private Debt als aanjager van economische groei

Non-bancaire financiering, oftewel Private Debt vanuit de beleggersoptiek, speelt een cruciale rol in de economische groei van Nederland. Dit type financiering biedt een alternatief voor traditionele bancaire leningen, vooral voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), dat de ruggengraat vormt van de Nederlandse economie.
Private Debt: een mooi vaststaand rendement en een laag risico

Private Debt: een mooi vaststaand rendement en een laag risico

Beleggen in Private Debt is populair. Lees meer over de lage risico's en de goede rendementen.
De verschillen binnen de asset class Private Debt

De verschillen binnen de asset class Private Debt

Alles over de dynamiek van Private Debt en een relevante overweging voor vermogensadviseurs.
Risico en rendement in de Private Debt sector: Een diepgaande verkenning

Risico en rendement in de Private Debt sector: Een diepgaande verkenning

Beleggen in Private Debt is populair. Lees meer over de lage risico's en de goede rendementen.
De belangrijkste verschillen tussen Private Debt en andere beleggingscategorieën

De belangrijkste verschillen tussen Private Debt en andere beleggingscategorieën

Wat zijn de verschillen tussen beleggen in sparen, aandelen, obligaties, vastgoed, private debt en private equity.
Huurprijs: Wie betaalt bepaalt?

Huurprijs: Wie betaalt bepaalt?

Een huurverhoging gebaseerd op het prijsindexcijfer van het CBS? Dit is wat jij hierover moet weten. Door Maykel Hermanussen
Europese boost voor financieringsmogelijkheden Nederlands MKB

Europese boost voor financieringsmogelijkheden Nederlands MKB

Aan de beperkte financieringsmogelijkheden voor het MKB in Nederland komt een eind. Een Europese en een Nederlandse overheidsinstelling financieren het MKB fonds van het Brabantse WDL Kredietfondsen voor 50%. Hierdoor ontstaan ruimere financieringsmogelijkheden voor MKB bedrijven.
Mag je als belegger een lening verstrekken?

Mag je als belegger een lening verstrekken?

Een belegger heeft, na bemiddeling van WDL, een lening verstrekt en krijgt nu de vraag of hij hier een vergunning voor heeft. Terecht?
Laag risico WDL 1ste Hypotheekfonds

Laag risico WDL 1ste Hypotheekfonds

Waarom heeft het WDL 1ste Hypotheekfonds een extreem laag risicoprofiel? Lees er alles over in deze blog.
Bekijk alle berichten

Veelgestelde vragen

Het fonds zorgt voor een stabiel en vast rendement met een laag risicoprofiel. Daarnaast stimuleert u het Nederlandse bedrijfsleven door toegang te bieden tot uw kapitaal. Het 1e risico in het fonds wordt opgevangen middels 2% risicodragend kapitaal ingebracht door de fondsbeheerder. Daarnaast wordt er 0,50% rente-marge jaarlijks gereserveerd voor afboekingen.

Het betreft een fonds van maximaal EUR 50 mln. waarbij er financieringen van gemiddeld EUR 750k worden verstrekt. Hiermee verwachten we 50-80 financieringen te verstrekking met een diversiteit aan type vastgoed. Dit zijn o.a. bedrijfspanden (eigen gebruik dan wel verhuurd), verhuurde woningen en ontwikkellocaties.

Dat is niet mogelijk, indien u instapt dan is dat voor een termijn van naar verwachting 5-7 jaar. Uw vordering op de fonds-BV is echter wel over te dragen mits de beheerder daar toestemming voor geeft. In het kader van de Wwft is de vordering niet vrij overdraagbaar aangezien we ons ervan dienen te vergewissen met wie we zakendoen.

Zoals elke belegging brengt ook beleggen in het 1e hypotheek fonds risico’s met zich mee. Door zeer selectief te zijn in het screenen van financieringsverzoeken willen we de risico’s minimaliseren. We financieren gemiddeld 70% van de waarde van het onderpand. In geval van betalingsproblemen bij een debiteur, waarbij er tot executie dient te worden overgegaan, dienen we een opbrengst te realiseren die 70% van de marktwaarde betreft. Daarnaast beschikt het fonds over 2% buffervermogen ingebracht door de fondsbeheerder en wordt er jaarlijks 0,50% van het uitstaande obligo toegevoegd aan dit buffervermogen.

De verwachte looptijd is 4-7 jaar aangezien we financieringen aan het MKB willen verstrekken met een maximale looptijd van 5 jaar. De looptijd van uw deelname zal parallel lopen aan de looptijd van de te verstrekken leningen.

Ja, door de aandeelhouders van de fondsbeheerder wordt kapitaal en daarmee risicodragend vermogen gestort. Dit vermogen wordt als eerste aangesproken in geval van non-betaling van rente- en aflossingen dan wel mogelijke afboekingen. Van het totale opgehaalde kapitaal in het fonds wordt er 2% aan risicodragend kapitaal ingebracht.

Er zijn geen aanvullende of verborgen kosten aan uw deelname verbonden. We geven een rendement van 6,0% op jaarbasis welke bij aanvang direct per maand wordt uitgekeerd.

Nee, maar omdat u als beleggers gezamenlijk de enige vordering heeft op het fonds zijn inkomsten en aflossingen van de uitgezette leningen ook direct voor u als belegger. Er zijn geen andere schuldeisers.

Voor u als belegger zijn er geen kosten van toepassing. We verwachten de financieringen voor gemiddeld 7,25% te kunnen verstrekken. Hiervan krijgt u 6,25%. Van de marge wordt 0,50% toegevoegd als buffer voor afboekingen. De resterende 0,75% betreffen administratie- en beheerkosten van het fonds.

Per kwartaal wordt u geïnformeerd over de uitgezette leningen en de prestaties van het fonds.