Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

30

dinsdag

maart 2021

Een bedrijfsovername financieren?

Geschreven door Bart van der Wielen

U wilt een bedrijfsovername financieren. Een overname waar u al lang naartoe gewerkt heeft! In iedere fase van dit traject, ook in de oriëntatiefase, kunt u natuurlijk al met ons sparren over de mogelijkheden.

Bedrijfsovername financieren

De financieringsspecialisten van WDL Kredietfondsen bekijken met u de gewenste situatie.

In de praktijk herkennen wij een aantal veelvoorkomende situaties:

  • Overname binnen de familie
  • MBO: Management Buy Out
  • MBI: Management Buy In
  • Buy & Build overnames
  • Uitkoop van een mede aandeelhouder

Een van onze financieringsspecialisten bekijkt samen met u de plannen en de effecten daarvan op de over te nemen onderneming. Van belang is vooral of de onderneming in staat is om de rente- en aflossingsverplichtingen in de toekomst te voldoen. De plannen en cijfers worden geanalyseerd. Hierbij werken onze specialisten met een scenarioanalyse om een richting te geven hoe goed de onderneming aan haar financieringsverplichtingen kan voldoen. Ook als er een scenario ontstaat waarin toch wat meer tegenvallers zitten.

En natuurlijk is een deel “eigen inbreng” ook gewenst maar niet altijd noodzakelijk. Bij een relatief lage overnameprijs of bij Buy en Build overnames kunnen ook 100% financieringen passend zijn voor alle partijen.

Het resultaat van deze analyse wordt gepresenteerd in een rapport waarmee de aangesloten beleggers bij WDL Kredietfondsen zich een beeld kunnen vormen van de aangeboden lening. Zij kunnen hier dan indien gewenst op intekenen. WDL Kredietfondsen creëert vervolgens de informatie die nodig is voor een mondelinge overeenkomst, eventueel gesprekken met de belegger, de juridische documentatie en incasseert namens de belegger de maandelijkse rente en aflossing.

Financieringscheck

Heeft u onze financieringscheck al ingevuld? Hiermee toetst WDL Kredietfondsen vrijblijvend de haalbaarheid van uw aanvraag. Indien gewenst begeleiden wij u bij het aanvraagproces van uw overnamefinanciering.