Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

23

donderdag

september 2021

Financieringsvoorbehoud al over 2 weken!

Geschreven door Bart van der Wielen

Het alternatief voor de onvoorspelbare bancaire processen bij een financieringsaanvraag.

Het is een veel voorkomend probleem bij aankoop van bedrijfsmatig vastgoed of overname van ondernemingen. Na lange onderhandelingen wordt een koopcontract of LOI opgemaakt. Dan wordt er een snelle schatting gemaakt van het financieringsproces en de einddatum van het financieringsvoorbehoud ligt vast. De start van het financieringsproces loopt voorspoedig en alle benodigde informatie wordt snel aangeleverd bij de betreffende geldverstrekker. Die heeft er nog vragen over, wil extra informatie, lange doorlooptijden van de behandelaars en oh ja, de fiatafdeling heeft het druk. En dan ontstaat een probleem! Het levert meestal geen gevoeligheid op als er om een kleine verlenging wordt gevraagd. Maar soms ook wel. En dan ontstaat een groot probleem! Afblazen van deal die al zoveel tijd, geld en energie heeft gekost? Het risico van non-financiering aangaan? Poeh! Dat is voor veel MKB ondernemingen een te groot risico. Vaak leunen ondernemers te veel op alleen hun huisbankier. De kans dat die “nee” zegt of “niet tijdig genoeg ja zegt” is natuurlijk aanwezig. De onvoorspelbaarheid van bancaire processen is relatief hoog weten wij als financiering specialisten.

Wat nu?

Wij kunnen met WDL Kredietfondsen als alternatieve geldverstrekker samen met onze Direct Lending beleggers wél snel acteren en toch gedegen besluiten nemen. Nee, we zijn niet het goedkoopst dus we begrijpen dat de lening binnen een aantal jaar bij voorkeur weer bij een bancaire instelling wordt geherfinancierd. Daar maken we dan afspraken over. Maar je kunt wel verder! De aankoop of overname is geregeld en focus kan terug op de business in plaats van op moeizame tijdrovende financieringsprocessen. Interesse?

Dit is onze aanpak:

Binnen 2 werkdagen hebben wij een Quick Scan gedaan, wijzen we de financieringsaanvraag af of krijg je een indicatief voorstel. Snel duidelijkheid. In het indicatieve voorstel staan de voorwaarden en condities waartegen naar onze verwachting onze aangesloten beleggers willen financieren.
Ga je akkoord? Dan hebben we commitment om de deal te sluiten als wij binnen 2 weken een gecommitteerd voorstel gelijk aan het indicatieve voorstel kunnen realiseren.
We duiken dieper in de analyse om de financieringscasus goed te kunnen omschrijven naar een belegger.
We zoeken een belegger en maken concept documentatie. Zijn beide partijen akkoord dan kan er een handtekening op en is er zekerheid over de financiering.

Neem voor een vrijblijvende kennismaking met WDL Kredietfondsen contact op met Bart van der Wielen op 06 38 90 43 36.

Of mail Bart
Bart van der Wielen