Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

15

donderdag

april 2021

Uw zakelijke pand financieren? Het kan via WDL Kredietfondsen

Geschreven door Bart van der Wielen

Wij denken niet in regeltjes en procedures zoals de bancaire geldverstrekkers. Wij kijken hoe het wél kan!

U bent van plan om een pand voor eigen gebruik door uw bedrijf aan te schaffen. Eén van onze financieringsspecialisten bekijkt samen met u de plannen en de effecten daarvan op uw onderneming. Van belang is vooral of de onderneming in staat is om de rente- en aflossingsverplichtingen in de toekomst te voldoen. Uw plannen en uw bedrijfscijfers worden geanalyseerd. Hierbij werken onze specialisten met een scenarioanalyse om een richting te geven hoe goed de onderneming aan haar financieringsverplichtingen kan voldoen. Ook als er een scenario ontstaat waarin toch wat meer tegenvallers zitten.

En natuurlijk is een deel “eigen inbreng” ook gewenst maar niet altijd noodzakelijk. Dit is namelijk afhankelijk van de rentabiliteit in uw onderneming. Wij kunnen namelijk ook financieren op basis van een gezonde cashflow maar met een tekort aan onderpand. Tot 70% financieren kan tegen relatief lage rentetarieven van ongeveer 5 tot 6% per jaar. Het deel boven 70% van de waarde van het onderpand wordt dan in een separate kortlopende lening gezet. Die lening komt dan indicatief uit op 8% rente.

Het resultaat van deze analyse wordt gepresenteerd in een rapport waarmee de aangesloten beleggers bij WDL Kredietfondsen zich een beeld kunnen vormen van de aangeboden lening. Zij kunnen hier dan indien gewenst op intekenen. WDL Kredietfondsen creëert vervolgens de informatie die nodig is voor een mondelinge overeenkomst, eventueel gesprekken met de belegger, de juridische documentatie en incasseert namens de belegger de maandelijkse rente en aflossing.

Financieringscheck

Heeft u onze financieringscheck al ingevuld? Hiermee toetst WDL Kredietfondsen vrijblijvend de haalbaarheid van uw aanvraag. Indien gewenst begeleiden wij u bij het aanvraagproces van uw bedrijfshypotheek.