Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

11

woensdag

oktober 2023

Even voorstellen: John Aartsen

Geschreven door John Aartsen

Functie: Chief Operating Officer
In dienst sinds: 2013, bij de WDL Groep

John Aartsen: “Binnen WDL ben ik verantwoordelijk voor het risicomanagement en screen en analyseer de financieringsaanvragen. Verder ben ik verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken, zodat uitboekingen correct, tijdig en conform de afgesproken condities plaats vinden. Ook toets ik de juridische leningendocumentatie en zorg dat alles administratief strak staat.

Eerlijk en transparant

Ik ben eerlijk en transparant en wil enkel een deal die voor alle partijen goed is. Dus geen rentes die onredelijk zijn voor geldnemers en onduidelijke risico’s voor beleggers.Ik ben analytisch sterk, waardoor ik relatief complexe zaken eenvoudig kan maken. Richting intermediairs voeg ik waarde toe door snel te kunnen schakelen over wat wel en niet kan en dit duidelijk uit te leggen.

“Ik wil enkel een deal die voor alle partijen goed is.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik begin mijn werkdag altijd met een dubbele espresso en begroet mijn collega’s. Daarna start ik meestal met inkomende mails met vragen, financieringsverzoeken en andere to do’s.

Vaak weet ik niet wat er gedurende de dag op mijn pad komt. Het kan zijn dat we in de auto stappen om kennis te maken met een ondernemer of een belegger. Of dat ik een propositie schrijf voor een belegger als we een aanvraag onderhanden hebben. Soms spelen er juridische vragen om iets goed te kunnen regelen en schakel ik met onze huisadvocaat. Omdat ons bedrijf nog volop in ontwikkeling is, besteden we ook veel tijd aan contacten met het Europees Investeringsfonds en het doorontwikkelen van onze proposities, zoals het toevoegen van een externe derdengeldrekening.

“We willen intrinsiek alles goed geregeld hebben”

Ik heb het financieringsvak altijd leuk gevonden, omdat het een combinatie is tussen analytisch vermogen en het werken met mensen. Je kijkt door de cijfers heen naar een onderneming en beoordeelt of de cijfers hetzelfde verhaal vertellen als de ondernemer.

Ik vind het leuk om risico’s te analyseren en een passende structuur te bouwen die deze risico’s voldoende beheersbaar maken voor een belegger. Daarnaast vind ik het leuk om mensen écht te kunnen helpen. WDL is een jonge en groeiende organisatie waardoor we snel, flexibel en persoonlijk kunnen zijn, wij kennen onze klanten écht. We zitten niet vast in procedures, regels en beleid, maar willen intrinsiek alles goed geregeld hebben. Als iets niet kan, dan zeggen we dat gewoon, zonder eerst een paar weken te verspelen en vervolgens naar beleid te moeten verwijzen.

36e seizoenkaart bij NAC

Mijn vrije tijd breng ik veelal door met mijn vrouw Amber en onze drie kinderen: Merijn (17), Lara (15) en Sem (12) in onze stad Breda.

Ik ben aan mijn 36e seizoenkaart bij NAC bezig, dus je zou kunnen zeggen dat ik niet van voetbal houd, maar wel van NAC. Mijn favoriete kijksport is wielrennen: ik ga elk jaar een weekje met vrienden naar de Giro of Vuelta. Reizen doe ik sowieso graag, sinds we kinderen hebben vooral binnen Europa. Italië en Noord-Spanje zijn favoriet. Ik hou van de vrijheid van onderweg zijn: het on the road gevoel.

Verder lees ik graag: de NRC en boeken over met name geschiedenis. En ik ga graag met vrienden een biertje drinken, sport kijken of naar een concert. Mijn muzieksmaak is vrij breed: Tom Waits, David Bowie, Pearl Jam, Foo Fighters, Marillion etc. etc.”

Als je vastloopt met een financieringsvraag kijk ik graag even mee of wij mogelijkheden zien. Een quick scan behoort altijd tot de mogelijkheden en vind ik leuk om te doen.
Neem gerust contact met mij op via 06 38 36 68 22.

Of mail John
John Aartsen