Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

WDL Intermediair

Intermediairs in kredietverstrekking zijn van groot belang

Door hun uitstekende relaties met cliënten voelen zij continu de hartslag van het MKB en professionele vastgoedbeleggers. Intermediairs zijn vaak intensief betrokken bij life-time events van ondernemers voornamelijk natuurlijk bij spronginvesteringen. Die intermediairs zijn dan vaak ook intensief betrokken bij de betreffende ondernemer met veel klantkennis.

Banken zijn, onder meer als gevolg van hun verregaande automatisering, voor het MKB niet altijd de ideale partij om krediet te verstrekken. In veel gevallen komen er zelfs helemaal geen vakmensen meer aan te pas om een aanvraag te beoordelen. Juist dan maken intermediairs samen met WDL Kredietfondsen het verschil.

WDL Kredietfondsen hanteert een andere focus en argumentatie dan de reguliere kredietverstrekkers. Wij helpen intermediairs en hun cliënten om plannen wél voor elkaar te krijgen. Dat doen wij in nauwe samenwerking en met volledig respect voor de relatie van de intermediair, ook tijdens de verdere looptijd van een zakelijke financiering.

Wij bieden drie vormen van zakelijke financiering aan

Dit fonds verstrekt 1ste hypotheek leningen aan Nederlandse MKB- ondernemingen en vastgoedbeleggers. Het WDL 1ste hypotheekfonds is gestructureerd via een BV waaraan u een obligatielening verstrekt. De looptijd van uw lening aan het Fonds kent een looptijd van maximaal 7 jaar. Het mandaat voor de verstrekkingen aan geldnemers ligt bij de fondsbeheerder WDL Kredietfondsen B.V.

Dit fonds verstrekt financieringen aan Nederlandse MKB-ondernemingen. Het fonds is operationeel vanaf Q3 2023 en wordt gevuld door zowel (institutionele) beleggers uit binnen en buitenland als een Europees overheidsorgaan en Invest-NL. Het SME Fund omvat maximaal € 80 miljoen, waaruit ongeveer 75 leningen verstrekt gaan worden in een periode van 1,5 jaar.

Hierbij verstrekken onze beleggers 1-op-1 leningen aan geldnemers. Deze leningen worden geanalyseerd, gestructureerd, geadministreerd en beheerd door WDL Kredietfondsen. De beslissing om wel of niet te verstrekken ligt hier altijd bij de belegger.

Onze aanpak is helder als glas

1

Contact

We bespreken de kredietbehoefte en de achtergronden van de relatie. Telefonisch of via e-mail.
2

Quick Scan

We voeren een Quick Scan uit: een analyse van de aanvraag en de onderneming. Deze analyse is maatwerk en we beoordelen het werkelijke risico. De uitkomst koppelen wij terug aan de intermediair.
3

Indicatieve termsheet

Onze specialisten brengen een indicatieve termsheet uit. We vatten de financieringsstructuur samen en spreken wij onze verwachtingen uit over de kansen bij beleggers. De termsheet leveren wij doorgaans binnen 1 werkdag op.
4

Propositie

Indicatieve termsheet geaccepteerd? Binnen 2 weken zekerheid over de financiering is ons streven. We voeren een interne analyse uit en bieden een propositie aan bij beleggers. Is er binnen twee weken na de definitieve analyse geen commitment, dan is uw relatie nergens aan gehouden en worden er geen kosten in rekening gebracht.
5

Documentatie

Zodra de belegger akkoord is met de investering, volgt concept-documentatie over de lening aan beide partijen. Bij wederzijds akkoord volgen ondertekening en een formeel commitment.
6

Uitboeking

Uitboeking van de lening bestaat uit het verkrijgen van een notariële akte en het inrichten van de leningsadministratie. Overboeking van de hoofdsom vindt rechtstreeks plaats. Doorstorting van rente en aflossing aan de belegger gebeurt wel via de rekening van WDL Kredietfondsen.

De wereld van kredietverstrekking is niet zwart-wit. Er is veel ruimte om samen na te denken over financiële oplossingen voor uw relaties. WDL Kredietfondsen is specialist in het vinden van passende beleggers. We denken graag met u mee.

Interesse in een vrijblijvende kennismaking met WDL Kredietfondsen?

Neem contact op met Maykel Hermanussen op 06 57 26 38 44.

Of mail Maykel
Maykel Hermanussen

Interessante blogs en nieuws

Bekijk alle blogs
Intermediairs, een toegevoegde waarde voor alle partijen

Intermediairs, een toegevoegde waarde voor alle partijen

In de financiële wereld zijn intermediairs onmisbaar, vooral voor wie op zoek is naar een betrouwbare en effectieve manier om aan financiering te komen. Bij WDL werken we nauw samen met intermediairs om ervoor te zorgen dat zowel de geldnemer als de belegger het beste uit een deal halen.
De fiscus als pinautomaat? Twee praktijkvoorbeelden

De fiscus als pinautomaat? Twee praktijkvoorbeelden

Hoe zijn MKB-bedrijven omgegaan met corona belastingschulden? In onze dagelijks praktijk komen de we gekste dingen tegen.
Lunchsessies intermediairs & WDL: meld je nu aan!

Lunchsessies intermediairs & WDL: meld je nu aan!

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om voor toekomstige evenementen op de hoogte gehouden te worden.
De cashflow tabel om te toetsen op haalbaarheid

De cashflow tabel om te toetsen op haalbaarheid

Benieuwd hoe wij toetsen of een geldnemer een financiering kan dragen?
Financiering voor ambitieuze horecaondernemers

Financiering voor ambitieuze horecaondernemers

Voor de exploitatie van een tweede horecazaak was een financieringsuitdaging. WDL bood de oplossing.
Boost voor herontwikkeling Kasteel Gemert

Boost voor herontwikkeling Kasteel Gemert

De Gemertse projectontwikkelaar Bas van de Laar kocht in 2018 Kasteel Gemert. Zijn droom? Het eeuwenoude kasteel te transformeren naar een luxe 5-sterren hotel, mét behoud van de historische waarde.
Nieuw bedrijfspand voor Bravinci

Nieuw bedrijfspand voor Bravinci

Voor Bravinci - een snelgroeiend adviesbureau van data-analisten en -engineers - werd het tijd om de overstap te maken naar een goede nieuwe locatie.
In het financieringsvak zijn we gek op puzzelen!

In het financieringsvak zijn we gek op puzzelen!

Waar kijkt WDL naar bij een financieringsverzoek? Welke financieringsaanvraag wijs je af en met welke ga je verder? En wat zijn elementen in de analyse die we maken? Onze 9 belangrijkste selectiecriteria op een rij.
Europese boost voor financieringsmogelijkheden Nederlands MKB

Europese boost voor financieringsmogelijkheden Nederlands MKB

Aan de beperkte financieringsmogelijkheden voor het MKB in Nederland komt een eind. Een Europese en een Nederlandse overheidsinstelling financieren het MKB fonds van het Brabantse WDL Kredietfondsen voor 50%. Hierdoor ontstaan ruimere financieringsmogelijkheden voor MKB bedrijven.
Bekijk alle blogs