Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

15

donderdag

september 2022

Succesvolle financiering commercieel vastgoed voor nieuwe locatie fastfoodrestaurant

Geschreven door Bart van der Wielen

WDL Kredietfondsen heeft onlangs in samenwerking met een bemiddelaar in zakelijk financieren een financiering verstrekt voor de realisatie van commercieel vastgoed ten behoeve van een nieuwe locatie van een Burger King restaurant. 

Door een drietal beleggers is een financiering verstrekt voor een totaalbedrag van €1.700.000,= aan twee ervaren vastgoedbeleggers. Recent hadden zij een grondpositie aangekocht op een zichtlocatie. De omgevingsvergunning en bouwvergunning waren al definitief verleend en er was sprake van een 20-jarig huurcontract.

Bart van der Wielen: Deze ondernemers zijn ervaren in het (ontwikkelen) van vastgoed en de bouw wordt onder bouwbegeleiding uitgevoerd. Het betreft daarnaast relatief eenvoudige bouw(casco). Er is volledige aansprakelijkheid van beide ondernemers in privé. De Loan to Value van 73% bij aanvang was relatief hoog, maar acceptabel gelet op het lange huurcontract. Wij waren van mening dat het rendement voor de belegger met 5,25% rente per jaar, gezien het zeer lage risico, passend is en onze beleggers waren het daar ook mee eens. Een mooie deal voor alle partijen!