Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

21

dinsdag

mei 2024

Intermediairs, een toegevoegde waarde voor alle partijen

Geschreven door Maykel Hermanussen

In de financiële wereld zijn intermediairs onmisbaar, vooral voor wie op zoek is naar een betrouwbare en effectieve manier om aan financiering te komen. Bij WDL werken we nauw samen met intermediairs om ervoor te zorgen dat zowel de geldnemer als de belegger het beste uit een deal halen.

Aan tafel met intermediairs

We hebben weer een heel leuke serie lunchsessies met intermediairs achter de rug. Op mooie locaties door het hele land schoven intermediairs bij ons aan. Goede gesprekken, zowel bekende als nieuwe gezichten en er werd natuurlijk kennis en ervaring gedeeld.

Het was mooi om te zien dat veel intermediairs elkaar al kenden. Direct dan wel indirect, dus er kwamen ook heel wat verhalen uit de oude doos naar voren. Met name over ieders carrière bij verschillende grootbanken. Overall wordt er op een goede en mooie manier teruggekeken naar die tijd, maar voor velen voelt de functie als intermediair niet als werken en wordt er meer vrijheid ervaren. Daarbij komt de mooie bijkomstigheid dat de markt volop groeit, waardoor er voor intermediairs steeds meer kansen liggen.

De rol van intermediairs bij financieringsvraag

Ondernemers weten WDL rechtstreeks te vinden, maar onze voorkeur gaat uit naar samenwerking met een intermediair. Dit heeft voor beide partijen voordelen. Wij bekijken een financiering vanuit de ogen van onze investeerders en zullen in aanvang ook deze belangen behartigen. Dit maken we ook kenbaar aan ondernemers die ons rechtstreeks benaderen.

  • Deskundigheid

Een van de grootste voordelen voor ondernemers die kiezen voor een samenwerking met een intermediair is hun deskundigheid. Ze beschikken over uitgebreide kennis van de mogelijkheden en kunnen ondernemers begeleiden bij het navigeren door complexe financieringsstructuren. Hun advies is vaak onmisbaar bij het maken van goede financiële beslissingen die aansluiten bij lange termijn doelstellingen van de ondernemers.

  • Risico’s beheersen

Intermediairs spelen een belangrijke rol in het beoordelen en beheren van risico’s. Ze evalueren de kredietwaardigheid van geldnemers en ontwikkelen financieringsvoorstellen die risico’s minimaliseren. Dit is niet alleen voordelig voor de ondernemer, die hierdoor potentieel betere voorwaarden krijgt, maar ook voor de belegger die via WDL investeert.

  • Snelheid

Een intermediair vergelijkt onze propositie met het gehele (alsmaar groeiende) financierings-landschap waardoor die voor een optimale deal voor de ondernemer zorgt. Het voordeel voor WDL is dat wij op voorhand een keurige inventarisatie krijgen van de casus en daarmee direct tot de kern van de financieringsvraag kunnen komen.

De intermediair realiseert hiermee toegevoegde waarde voor beide partijen!

Kortom mannen en vrouwen keep up the good work!

Sparren over wat WDL voor jouw financieringsvraag kan betekenen?

Neem contact op met Maykel Hermanussen via 06 57 26 38 44.

Of mail Maykel
Maykel Hermanussen

Gerelateerde blogs

Bekijk alle blogs
Beleggen in private debt: Wat beweegt beleggers?

Beleggen in private debt: Wat beweegt beleggers?

Bij WDL Kredietfondsen voeren we dagelijks gesprekken met bestaande en potentiële beleggers die geïnteresseerd zijn in private debt. Wat drijft beleggers om juist voor private debt te kiezen? En welke afwegingen maken ze binnen deze beleggingscategorie? In deze blog nemen we je mee in de drie belangrijkste factoren die doorslaggevend zijn: risico, rendement en looptijd.
Beheer van leningen: Wat is dat?

Beheer van leningen: Wat is dat?

Wij krijgen vaak de vraag van beleggers wat WDL doet nádat een lening is verstrekt? En daar gaat deze blog over! Het risico van de lening wordt voor een groot deel natuurlijk bepaald door de structurering vooraf, maar deels door de aanpak ná de verstrekking. We leggen dit stapsgewijs uit aan de hand van twee typologieën: Regulier beheer en bijzonder beheer.
Waarom Private Debt een slimme keuze is voor je relaties

Waarom Private Debt een slimme keuze is voor je relaties

Veel adviseurs en beheerders zijn terughoudend om hun cliënten te adviseren om in Private Debt te beleggen. Is dat terecht? Ad Huisman vertelt waarom Private Debt juist in een beleggingsportefeuille hoort.
Wat is direct lending?

Wat is direct lending?

Direct lending is een financieringsvorm zonder tussenkomst van een bank. Het is een alternatieve vorm van financiering voor geldnemers en een alternatieve vorm van beleggen voor beleggers. Wij vertellen je meer!
Hypotheek als onderpand: altijd goed, toch?

Hypotheek als onderpand: altijd goed, toch?

Belangrijk bij beleggen in Private Debt is het verkrijgen van de juiste zekerheden voor het beperken van risico's. Vaak hoor ik beleggers in hun risico-afweging redeneren alsof een lening met hypotheek op onroerend goed altijd zeer laag in het risico zit. Daar zijn wat nuances bij nodig. In dit blog deel ik enkele belangrijke aspecten die elke belegger zou moeten overwegen bij het aangaan van een lening.
Private Debt als aanjager van economische groei

Private Debt als aanjager van economische groei

Non-bancaire financiering, oftewel Private Debt vanuit de beleggersoptiek, speelt een cruciale rol in de economische groei van Nederland. Dit type financiering biedt een alternatief voor traditionele bancaire leningen, vooral voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), dat de ruggengraat vormt van de Nederlandse economie.
Private Debt: een mooi vaststaand rendement en een laag risico

Private Debt: een mooi vaststaand rendement en een laag risico

Beleggen in Private Debt is populair. Lees meer over de lage risico's en de goede rendementen.
De verschillen binnen de asset class Private Debt

De verschillen binnen de asset class Private Debt

Alles over de dynamiek van Private Debt en een relevante overweging voor vermogensadviseurs.
Risico en rendement in de Private Debt sector: Een diepgaande verkenning

Risico en rendement in de Private Debt sector: Een diepgaande verkenning

Beleggen in Private Debt is populair. Lees meer over de lage risico's en de goede rendementen.
Bekijk alle blogs