Direct contact? Bel 073 - 44 00 300 of mail naar info@wdl.nl

1

maandag

januari 2024

Even voorstellen: Ad Huisman

Geschreven door Ad Huisman

Per 1 januari 2024 versterkt Ad het team van WDL Kredietfondsen. Wie is Ad, wat is zijn professionele achtergrond en wat doet hij als hij niet aan het werk is? Ad vertelt er alles over in deze blog.

Functie: Investor Relations Manager
Aan boord sinds: 1 januari 2024

Ad: “Binnen het team ga ik aan de slag als Investor Relations manager, waarbij ik geldgevers (beleggers) ga adviseren met de mogelijkheden die we hebben.”

Van Amro bank tot ASN Impact Investors

“Ik heb een bancaire achtergrond waarbij ik op mijn twintigste begonnen ben bij de Amro bank. Na mijn studie economie en management ben ik voor de Rabobank naar Curaçao verhuisd met mijn gezin. Daarna heb ik acht jaar voor MeesPierson gewerkt als teammanager, waarvan 4 jaar in Rotterdam en vier jaar in Den Bosch. Hier heb ik de bank Lentjes & Drossaerts geïntegreerd binnen MeesPierson.

De Zwitserse private bank UBS kwam toen aan de deur met de vraag of ik voor hen Nederland wilde opzetten. Dat heb ik ook zes jaar gedaan om vervolgens naar Staalbankiers in Eindhoven te gaan als regiodirecteur. Daarna heb ik als commerciële man bij Fisher Investments gewerkt, voornamelijk in België.

Aansluitend ging ik aan de slag bij ASN Impact Investors. En nu ben ik dus uiteindelijk beland in het passievolle team van WDL Kredietfondsen: een team dat groeit en waar veel gebeurt!

Private debt is een beleggingscategorie waarbij je echt wel met specialisten moet werken. Dat doen we binnen WDL."

Door mijn kennis van het beleggen en de relaties die ik heb opgebouwd kan ik veel toegevoegde waarde leveren aan WDL. Private debt is een beleggingscategorie waarbij je echt wel met specialisten moet werken. Dat doen we binnen WDL.”

Kickboksen & culturen ontdekken

“In mijn vrije tijd mag ik graag sporten (racefiets en kickboksen). Daarnaast is het heerlijk om in de tuin te werken en met vrienden te genieten van de heerlijke kookkunsten van mijn vrouw. Ik heb drie kinderen, waarvan er één op dit moment in Australië woont met haar vriend. Daar gaan we een paar weken naartoe, om hen te zien en het land te verkennen. Dat is dus ook iets wat we graag doen. Reizen en andere culturen ontdekken!”

Kennismaken met Ad?

Je kunt mij bellen over alle issues rondom zakelijk financieren 06 12 94 86 76.

Of mail Ad
Ad Huisman

Meer blogs?

Lancering: WDL High Yield Fund!

Lancering: WDL High Yield Fund!

We hebben groot nieuws! WDL lanceert een nieuw financieringsfonds: het WDL High Yield Fund. We zien een gat in de financieringsmogelijkheden bij het Nederlandse MKB: situaties waar toegang tot kapitaal essentieel is voor groei of herstel, ongeacht de prijs van die financiering. Het WDL High Yield Fund biedt snelle en flexibele financiering.
Beleggen in private debt: Wat beweegt beleggers?

Beleggen in private debt: Wat beweegt beleggers?

Bij WDL Kredietfondsen voeren we dagelijks gesprekken met bestaande en potentiële beleggers die geïnteresseerd zijn in private debt. Wat drijft beleggers om juist voor private debt te kiezen? En welke afwegingen maken ze binnen deze beleggingscategorie? In deze blog nemen we je mee in de drie belangrijkste factoren die doorslaggevend zijn: risico, rendement en looptijd.
Private Debt: een prima financieringsoplossing voor je klant

Private Debt: een prima financieringsoplossing voor je klant

Bij WDL financieren we MKB-bedrijven of vastgoedbeleggers uit onze fondsen of door middel van Direct Lending: rechtstreeks via beleggers. We beschikken over een groot netwerk aan beleggers met interesse in financieringsproposities en kunnen daarom snel doorpakken. Oók op grotere aanvragen boven € 5.000.000,=. Wij werken graag samen met intermediairs, omdat zij de ondernemer bijstaan en ons in staat stellen een oordeel over de aanvraag te vormen. Na een Quick Scan brengen we daarom snel een indicatief voorstel uit en weten we de aanvraag bij acceptatie ook snel te plaatsen.
Beheer van leningen: Wat is dat?

Beheer van leningen: Wat is dat?

Wij krijgen vaak de vraag van beleggers wat WDL doet nádat een lening is verstrekt? En daar gaat deze blog over! Het risico van de lening wordt voor een groot deel natuurlijk bepaald door de structurering vooraf, maar deels door de aanpak ná de verstrekking. We leggen dit stapsgewijs uit aan de hand van twee typologieën: Regulier beheer en bijzonder beheer.
Waarom Private Debt een slimme keuze is voor je relaties

Waarom Private Debt een slimme keuze is voor je relaties

Veel adviseurs en beheerders zijn terughoudend om hun cliënten te adviseren om in Private Debt te beleggen. Is dat terecht? Ad Huisman vertelt waarom Private Debt juist in een beleggingsportefeuille hoort.
Hoeveel schuld is verantwoord?

Hoeveel schuld is verantwoord?

Hoeveel schuld is verantwoord voor een bedrijf? Maykel vertelt in zijn blog waar wij als financieringsspecialisten dag in dag uit naar kijken.
Wat is direct lending?

Wat is direct lending?

Direct lending is een financieringsvorm zonder tussenkomst van een bank. Het is een alternatieve vorm van financiering voor geldnemers en een alternatieve vorm van beleggen voor beleggers. Wij vertellen je meer!
Hypotheek als onderpand: altijd goed, toch?

Hypotheek als onderpand: altijd goed, toch?

Belangrijk bij beleggen in Private Debt is het verkrijgen van de juiste zekerheden voor het beperken van risico's. Vaak hoor ik beleggers in hun risico-afweging redeneren alsof een lening met hypotheek op onroerend goed altijd zeer laag in het risico zit. Daar zijn wat nuances bij nodig. In dit blog deel ik enkele belangrijke aspecten die elke belegger zou moeten overwegen bij het aangaan van een lening.
Intermediairs, een toegevoegde waarde voor alle partijen

Intermediairs, een toegevoegde waarde voor alle partijen

In de financiële wereld zijn intermediairs onmisbaar, vooral voor wie op zoek is naar een betrouwbare en effectieve manier om aan financiering te komen. Bij WDL werken we nauw samen met intermediairs om ervoor te zorgen dat zowel de geldnemer als de belegger het beste uit een deal halen.